hits

Et par TED-videoer

...om teknologi, aldring og ikke-teisme.

Dette ble et veldig kort og enkelt innlegg, men hvis du ikke har sett dem før, håper og tror jeg du får mye glede av videoene under! Eller i det minste at du synes de er litt interessante, da..

Ray Kurzweil: How technology's accelerating power will transform usAubrey de Grey: Why we age and how we can avoid itRichard Dawkins: An atheist's call to arms

#ted #aubreydegrey #raykurzweil #richarddawkins

10 kommentarer

Þormóðr

09.02.2010 kl.22:06

Må si den Why we age and how we can avoid it videoen inneholdt lite Why we age and how we can avoid it. Aubrey de Grey sa indirekte at vi allerede kan utføre celleterapi - hva er det?

Håkon Skaarud Karlsen

09.02.2010 kl.23:23

Þormóðr: Nei, det kan du si.. Hoved-fokuset hans er nok mest på å overbevise folk om at det er viktig å få kontroll på aldrings-prosessen, slik at mer penger kan investeres i den typen forskning. Jeg syns han argumenterer bra, da, og liker den videoen veldig godt (selv om tittelen kan være litt tvetydig).

Usikker på det med celle-terapi. Husker du hvor i videoen han sa det? Prøvde å se gjennom den, men jeg var tydeligvis ikke fokusert nok...

Þormóðr

10.02.2010 kl.00:30

"Damage rising with age-It or its effects reversible by"-listen er interessant, og det er synd han ikke fikk tid til å snakke mer om den. Men den infoen kan alltids graves opp.

Han sier (17:42) "some of them are partly implemented already - the ones at the top." og da vet jeg at han i hvert fall henviser til "Cell therapy, growth factors, exercise".

Jeg har sett et par episoder av et tv-program hvor de tester den biologiske alderen til folk som lever usunt, for så å prøve redusere alderen gjennom ulike tiltak. En av de måtte drikke en spesiell shake i en uke som skulle rense kroppen hans for giftstoffer. Vet du om sånne produkter i Norge?

p.s. Et par videoer er 2 videoer. :)

Håkon Skaarud Karlsen

10.02.2010 kl.16:35

Þormóðr: Nei nei nei! Et par er ikke 2, det er circa 2! Og 3 er nesten 2...

Ellers så kan jeg ikke svare så godt på det du spør om på stående fot. Merker det er en del ting jeg må sette meg inn i før jeg skriver det innlegget om hva vi kan gjøre idag for å ikke eldes så fort, hvis det skal bli sånn noen lunde bra...

Carina

10.02.2010 kl.20:23

Adringsprosessen, som i "bli gammel"? Sikker på at du ikke har valgt deg litt feil yrke da? skulle vært sykepleier med vidreutdanning innenfor aldring og geriatri du veit du;) Men det er veldig spennende, det er i allefall sikkert!

Þormóðr

10.02.2010 kl.21:34

Haha, det er faktisk akkurat det jeg trodde da jeg gikk på barneskolen - at et par betydde et lite antall et eller annet, men ikke nødvendigvis eksakt to. Tror det skyldtes uttrykket "et par, tre". Min oppvåkning skjedde da læreren ba meg springe å hente "et par x", hvor jeg responderte "2 eller 3?". Pussig.

Håkon Skaarud Karlsen

11.02.2010 kl.22:34

Carina: Ja, aldringsprosessen som i hvorfor skal man få en dårlig fungerende kropp bare fordi man har levd et visst antall år. Det er langt fra en optimal situasjon, så derfor håper jeg at medisinsk teknologi vil kunne fikse gamle kropper og gjøre dem "unge" igjen. Jeg har stor tro på at det også kommer til å skje innen noen tiår.

Er egentlig ganske fornøyd med den jobben jeg har, men er ikke sånn veldig flink med mennesker, så sånn sett er det også bra at jeg ikke er sykepleier. På den annen side hadde jeg sikkert blitt flink med mennesker hvis jeg hadde jobbet mye med mennesker... Uansett, hvis jeg skulle jobbet med aldring, måtte det vært mer i forsknings-sammenheng. Og det kan jo hende aldrings-forskerne trenger noen programmerere også...

Þormóðr

12.02.2010 kl.01:08

Ville bare klage litt til og si at jeg ikke er en Dawkins fan. Det er fint han kjemper mot creationism, men jeg synes han av og til tenker litt forenklet og sier banale ting. Er mange mer "subtle" ateister der ute.

Håkon Skaarud Karlsen

12.02.2010 kl.08:18

Þormóðr: Har du noen eksempler?

Jeg er forsåvidt ikke fan av han selv heller, bare fant den videoen og syntes han hadde en del gode poenger.

Þormóðr

13.02.2010 kl.18:01

Ja, du har rett. Det er en god "talk".

Jeg har ingen eksempler uten å eventuelt finne de, så jeg kom med en svak uttalelse. Men jeg synes det er rart at han etterlyser en stor studie for å finne korrelasjonen mellom IQ og religiøsitet, selv om han innrømmer at han ikke har sett de studiene som allerede finnes på det området.

Gleder meg til å lese ditt innlegg om hvordan man kan motvirke aldring! Du har for resten ikke svart på mitt svar til din kommentar på mitt siste innlegg. :)

Skriv en ny kommentar


English posts

Alle innlegg

2018 (1)

2017 (4)

2016 (5)

2015 (17)

2014 (9)

2013 (9)

2012 (4)

2011 (16)

2010 (20)

2009 (4)

Jeg har blitt intervjuet på Ole Landfalds podcast. Vi snakket om fremtidens teknologi, bekjempelse av aldring og frihet: