hits

Å "skrive ut" en nyre

Det er utrolig kult og imponerende det Anthony Atala og teamet hans driver med når det gjelder å lage kunstige organer. Jeg har i et tidligere innlegg embed'et en TED-video der han forteller hvordan de lager forskjellige typer kunstige organer. Nå har det blitt publisert en ny TED-video der det etter hvert viser seg at han har med seg utstyr på scenen for å "skrive ut" en nyre. 90% av de som venter på organdonasjon trenger en ny nyre, så arbeidet hans kommer til å hjelpe utrolig mange mennesker. Etter at jeg så videoen første gang har jeg faktisk fått to tips om at jeg burde se den videoen, så jeg regner med at det er mange som kommer til å synes den er interessant:

Anthony Atala har også holdt en TED-presentasjon sammen med Aubrey de Grey. Aubrey de Grey jobber for å bekjempe aldring, og jeg har nevnt han i ganske mange innlegg før på denne bloggen. Aubrey er Chief Science Officer for SENS foundation, mens Atala er leder for Wake Forest Institute for Regenerative Medicine. I presentasjonen de holdt sammen skal de ha fortalt at disse to organiasjonene skal jobbe sammen på en del prosjekter i fremtiden. Etter det jeg har klart å finne ut av, er presentasjonen dessverre ikke publisert på nettet ennå. Men det er ihvertfall positivt at SENS samarbeider med mer mainstream organisasjoner innen medisin. Jeg ser det som et tegn på at SENS og forskning på å reverse aldringsprosessen selv blir mer og mer godtatt og mainstream, noe som er viktig for finansieringen og hvor fort vi kan fortvente å se gode resultater av den typen forskning.

#3dprinter #nyre #anthonyatala #ted

3 kommentarer

Memoro

10.03.2011 kl.20:10

Det her har jeg aldri hørt om! Har jeg forstått det rett, at det er sånn at han konstruerer nyrer mennesker faktisk kan bruke? Det er jo helt vanvittig! Og ikke minst fantastisk. At det går an, da har vi kommet langt synes jeg:)

Håkon Skaarud Karlsen

10.03.2011 kl.20:19

Memoro: Ja, det stemmer. Teknologien er riktignok ikke helt klar for å bli brukt på pasienter ennå, men det tar nok ikke mange år før det blir vanlig å transplantere kunstige nyrer.

anette.

10.03.2011 kl.22:21

Oi, det var spennende, samtidig som det var litt skummelt også..

Faren min er på venteliste for nyretransplantasjon, så jeg håper kanskje dette blir en mulighet i nærmeste framtid, hvis det ikke blir noen transplantasjon med det første..

Skriv en ny kommentar


English posts

Alle innlegg

2018 (3)

2017 (4)

2016 (5)

2015 (17)

2014 (9)

2013 (9)

2012 (4)

2011 (16)

2010 (20)

2009 (4)

Jeg har blitt intervjuet på Ole Landfalds podcast. Vi snakket om fremtidens teknologi, bekjempelse av aldring og frihet: